Varsle upassende innhold

Pasta og vin? Det finnes mange gode kombinasjoner

{
}

 TAGS:undefined

Som vi vet, er smakskombinering en kunst som, man blir bedre på med tid og erfaring. Slik at det vi her presenterer ikke er noe du må følge nøyaktig, det er ment som en veiledning, og noen tips for å hjelpe deg nyte pasta sammen med det beste valget av vin. Alle har sin smak, hva vi foreslår i dag er noen alternative valg, for Lambrusco er ikke det eneste alternativet til å akkompanjere din favoritt pasta.

Tips for kombinasjoner med pasta:

Vanligvis vil smaken av pastaen bestemmes av typen av saus den serveres med, det er derfor vi først vil ta frem de beste vinene for  å kombinere i henhold til den valgte saus:

  • Sauser eller sideretter basert på grønnsaker: bruk roseviner med syrlighet og fyldighet.
  • Pestosauser og soppsauser, for disse deilig pastarettene bør du helst  velge hvitvin eller Sauvignon blanc druer.
  • Tomat saus: sannsynligvis den mest populære, med god grunn. Det anbefales å kombinere med lyse roseviner, fordi, igjen, surheten i disse kombineres meget godt med tomat. Hvis du er mer av den tradisjonnelle typen, kan du velge Chianti, som diktert av italienerne.
  • Pasta med sjømat og fisk, for disse rettene vil det beste valget være hvite viner, spesielt Pinot og Malvasia. Hvis du foretrekker det, kan også en god cava eller tørr champagne være et godt valg.
  • Pasta med kjøtt: en god og fyldig rødvin gi retten det lille ekstra.

Enkle Pastaretter: de enklere retter som feks bare er ledsaget av mozzarella ost og vinaigrette smaker veldig godt med rosevin.

Med disse tipsene, har du ingen unnskyldning, nå må du komme deg på kjøkkenet for å tilberede din favoritt pastarett, og kombiner den med ditt foretrukne vinvalg. Bon appetit!

 TAGS:Comincioli Chiaretto DiamanteComincioli Chiaretto Diamante

Comincioli Chiaretto Diamante

 

 

 TAGS:Villa Sparina Gavi di Gavi 2015Villa Sparina Gavi di Gavi 2015

Villa Sparina Gavi di Gavi 2015

{
}

Legg igjen en kommentar Pasta og vin? Det finnes mange gode kombinasjoner

Logg på OboLog , eller lage gratis blogg hvis du ikke er registrert .

User avatar Your name