Varsle upassende innhold

Whisky på Uvinum blogg

15/09/2017

De viktigste forskjellene mellom Scotch og Bourbon

Når vi snakker om whisky, har neste alle det klart at vi mener korndestillatet med gammel opprinnelse. Navnet kommer fra gælisk og betyr "livets vann". Men den uinnvidde i denne spennende verden kan noen ganger ha problemer med å skille mellom de forskjellige variantene, av ulike grunner, geografiske eller prosessmessig, som en nå finner på markedet.

I tilfelle av...

18/08/2017

Cocktails tilberedt med te

Det finnes et bredt utvalg av cocktailer som kan tilberedes på mange måter og med mange ingredienser. Denne gangen er listen over oppskrifter rettet mot alle te-elskere, og de som ønsker varme seg i kulden.

Irsk te (varm)

ingredienser:

 45ml av irsk whiskey 120ml varm te 1 kanelstang

tilberedelse:

Legg i en kopp whisky og varm te. ...

2/12/2016

Cocktails med musserende: en stigende trend

Du kan ikke ha det bedre enn en å nyte en deilig cocktail under en solnedgang på din komfortable terrasse. Gjerne vendt mot havet, der du ser solen forsvinner over horisonten. Når vi hører ordet cocktail tenker vi vanligvis på whisky, rom, vodka eller gin med litt frukt og juice, men sannheten er at trendene er i endring. I Spania, for eksempel, har cocktailer med cava ...

11/11/2016

Hvor kommer ordet "whisky" fra?

Ordet "whisky" dukket opp tidlig i det attende århundre som gælisk oversettelse fra latin aqua vitae eller "livets vann" som i keltisk språk kalles uisge beatha, men det er sannsynligvis brukt flere hundre år tilbake.

Faktisk er ordet whisky tilpasset engelsk staving og engelsk uttale som ble brukt frem til midten av 1700-tallet, da den første skriftlige bruken av...

7/10/2016

8 punkter for å forstå hvordan Brexit kan påvirke vin- og brennevinsekoren

Det er nesten en måned siden 'neisiden' vant i avstemningen i Storbritannia, den umiddelbare reaksjonen på økonomiske konsekvenser har satt inn og pundet ligger fortsatt på lave nivåer enn i 1985, i påvente av hva som skjer i dag etter rentemøtet i Bank of England.

De litt over tre uker som har passert etter folkeavstemningen har gitt opphav til mange ...

24/07/2016

Hvilken type alkoholholdige drikkevarer passer for cøliakere?

Et stadig større antall mennesker blir cøliakere. Derfor finnes også mer og mer informasjon om denne sykdommen, og hvilke type mat og drikke en kan ha. Ifølge Federation of Associations of cøliakere i Spania, FACE, er cøliaki en permanent intoleranse for gluten i hvete, bygg, rug og noen ganger havre, og denne intoleransen oppstår sannsynligvis hos genetisk...

8/07/2016

3 cocktailer inspirert av gangstere

En av de største og mest kjente i løpet av 1920 og 30- årene var Al Capone, han var en av de mest berømte gangstere i verden og eier av hemmelige casinoeier, undergrunns destillerier og stod for forløperen til cocktailkulturen.

I løpet av årene under forbudstiden økte forbruket av brennevin, inkludert Scotch whisky. Bartendere som jobbet i undergrunnsbarer på...

20/05/2016

Alkoholen gjør at vi føler oss mer sexy

Franske, amerikanske og nederlandske forskere mener at ved konsum av alkohol knyttes opp mot effekter på vår seksuelle tiltrekning og oppfatning av oss selv. I de studiene som vi i dag vil nevne, gjelder det både whisky, vodka, øl og vin, og vi prøver å finne ut om noen drikker, mer enn andre, påvirker denne oppfatningen. Vil det være forskjell?

Studiet ble...

6/05/2016

7 usanne myter om whisky

Whiskyen er trolig det destillatet, som er mest omtalt og snakket om. Og også det som har mest vrangforestillinger og usannheter. For å fjerne noen forutinntatte ideer om denne mytiske drikken, deler vi noen fakta. Kanskje det vil hjelpe deg å nyte den enda mer.

1. Du må drikke den ren Hvis du tar i betrakning at whisky er førti prosent alkohol, kan du forstå...

1/01/2016

Whisky skal på en spesiell tur

Den berømte merkevare av Suntory Whisky og den ledene japanske produsent av denne drinken, ønsker å begynne studier for å oppnå destillatet alder i vektløshet, for å oppnå en jevnere drink.

Suntory anser det mulig at, i fravær av tyngdekraften på plassen som kan påvirke bevegelsen av fluider, molekyler av vann og alkohol og kan sammen lett oppnås, noe som...