Varsle upassende innhold

Sunn Livsstil på Uvinum blogg

31/03/2017

Nei, vin kan ikke spare deg turene på helsestudio, men den kan få deg til å føle deg bedre

For et par år sidenpubliserte en forsker ved University of Alberta i Canada, Jason Dyck, en studie om forholdet mellom resveratrol og fysisk aktivitet. Elementet finnes i mange matvarer, inkludert druer.

Til overraskelse for mange, inkludert forskere som var involvert i etterforskningen, ble det funnet at resveratrol viser svært like resultater til de som kan observeres...

24/03/2017

Hva gjør du når du bare ønsker å spise?

Mange ganger spiser vi av kjedsomhet og angst. Nå en spiser for mye kan det få konsekvenser som overvektighet, og å utvikle hjerte-relaterte sykdommer og fordøyelsesproblemer. Hva kan gjøre om en har dette problemet?

Spis fem ganger om dagen

Ernæringsfysiologer og leger anbefaler at fem måltider om dagen er best. Frokost, snack, lunsj, middag og kvelds. Nå bør...

3/06/2016

Vin er bra for kvinners hjerte

Nylig har forskere fra Indiana Universitet og School of Public Health ved Harvard analysert data fra studier av 88,940 amerikanske kvinner mellom 1991 og 2011. Studien førte frem til oppdagelsen av seks vaner som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Det ble utført analyser på kvinner mellom 27 og 44 år. De har fylt ut spørreskjemaer om deres helse,...

13/05/2016

Ett glass vin om dagen for helsen din

Det er helt vanlig i mange land å drikke vin under måltider i hverdagen. Vaner som i en kultur virker helt ordinær, kan i andre kulturer virke merkelig. I store deler av Europa og Amerika ville det ikke overraske noen om en drikker et glass om dagen. Et glass vin om dagen er en helt vanlig selvfølgelighet, med tradisjonsrike røtter både kulturelt og sosialt. Vinen...

29/04/2016

8 matvarer som ikke hjelper fordøyelsen

Hvis du har problemer med fordøyelsen, er det enkelte matvarer du bør prøve å unngå. De kan forverre dine problemer med tarmer og mage. Hvis du velger dine matvarer med omhu, kan du forbedre din fordøyelse betraktelig. Hvilke matvarer bør du unngå?

Fet og fritert mat: Alle har vi noen ganger lyst på fritert mat, problemer oppstår hvis en gjør dette...

8/04/2016

Rødvin hjelper deg å gå ned i vekt

Ved mange andre anledninger har vi snakket om endel av helseeffektene som vin har, som for eksempel ved hjerte og karsykdommer og også mot aldring...Men inntil nå har vi ikke fått høre om den mulige innvirkningen den har på vekttap. Enda en god grunn på den lange listen over grunner til å drikke vin, med moderasjon, selvsagt.

I følge et studie fra Oregon State...