Varsle upassende innhold

De 5 mest slående metoder for å modne en vin

 TAGS:undefinedI de senere årene har vin blitt et sosialt fenomen som genererer mange aktiviteter rundt seg, fra turistruter til smaksprøver i alle formater, gjennom utstillinger, events, og så videre.

For tiden lanserer produsentene stadig nye måter for å nå konsumentene. Innen områder som emballasje, etiketter, produksjonsprosesser og det siste, som er nevnt i en artikkel i The drinks Buisness, også nye metoder for å modne en vin. Her presenterer vi de fem mest slående.

  1. "Alien"-vin. En brite basert i Chile har lansert en vin som lagres for aldring ved siden av en meteoritt fra solsystemets fødsel. Dette er en Cabernet Sauvignon, i henhold til sin produsent, presenterer den en "mer levende" smak takket være at den lagres i tønner ved siden av utenomjordisk materiale.
  2. Vin lagret i store keramiske krukker. Arkeologiske funn har vist at i antikken, ble disse beholderene brukt av forskjellige sivilisasjoner for å bevare og transportere vin, olje og selv "tørre" varer. Foreløpig er noen få vinprodusenter som bruker dem. Det skal gi vinen en mer nøytral smak enn de som produseres ved lagring på eikefat, og gir et mer fruktig preg.
  3. Eikeflasker. Hvis en kan lagre vin på fat av eik, hvorfor ikke bruke tresorten til å gi gunstige effekter selv på unge viner? Oak Bottle er en idé lansert gjennom fundasjonsplattformen Kickstarter, og lover å gjenskape effekten av aldring på eikefat i seks måneder. Bare hell i vin etter ønske, og vent nopen dager.
  4. Varmelagring. Tradisjonelt brukt for lagring av hetvin på Madeira, i dag brukes metoden for alle typer viner. Den består av modning i varme vinkjellere, på båter eller i rustfrie stålbeholdere ved temperaturer 45-50 ° C
  5. På havets bunn. Funn av flasker vin og champagne som er i overraskende god stand, selv de er opp til enn 170 år i båtvrak, har generert en helt ny metode. Den består av lagring av mer "moderne" viner i undervannsinstallasjoner.

Hvilke andre former for modning og lagring av vin vil fremtiden gi? Det er bare å komme med forslag!

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2011Pago de los Capellanes Crianza 2011

Pago de los Capellanes Crianza 2011

 

 

 TAGS:Viña Ardanza Reserva 2005Viña Ardanza Reserva 2005

Viña Ardanza Reserva 2005

 

 

Legg igjen en kommentar De 5 mest slående metoder for å modne en vin

Logg på OboLog , eller lage gratis blogg hvis du ikke er registrert .

User avatar Your name